Viața lui Timothée Chalamet și ascensiunea sa ca tânăr star de cinema

Un tânăr actor american vorbitor fluent de franceză. Un simbol al filmelor independente și, mai nou, un star în producții blockbuster. Pe scurt, Timothée Chalamet.
Actorul american Timothée Chalamet a fost văzut weekendul trecut pe străzile din New York, aflându-se în timpul turnării filmului A Complete Unknown, ce spune povestea de la începutul carierei cântărețului și compozitorului Bob Dylan.

Chalamet este protagonistul acestui nou biopic, interpretându-l pe un Bob Dylan de numai 17 ani, în momentul sosirii sale în New York la începutul anilor '60, cu doar 16 dolari în buzunare, pentru a îl întâlni pe cântărețul Woodie Guthrie, care se afla în spital.

Presa americană a aflat de asemenea că Chalamet va cânta în film și că a angajat aceiași profesori de canto și de dicție care au lucrat și cu Austin Butler pentru filmul Elvis.
Chalamet a fost de asemenea în prim-plan luna aceasta odată cu lansarea blockbusterului Dune: Partea II, marcând încă un film de succes, atât din punct de vedere comercial cât și din perspectiva fanilor, dar și a criticilor.
Dar cum a ajuns un tânăr de numai 28 de ani să reprezinte starul noii generații de actori (așa cum a afirmat și regizorul Denis Villeneuve)? 

Copilăria printre artiști


Timothée Hal Chalamet s-a născut pe 27 decembrie 1995 în New York și a crescut într-un zgârie nor din Hell's Kitchen, un cartier din Manhattan populat de actori și organizații artistice. Mama lui, Nicole Flender, este un agent imobiliar și o fostă dansatoare pe Broadway și actriță, făcând și figurație pentru show-ul de comedie Saturday Night Live. Tatăl lui, Marc Chalamet, este un jurnalist francez, ce lucrează drept corespondent pentru cotidianul Le Parisien și redactor pentru UNICEF și Organizația Națiunilor Unite.
Timothée a crescut împreună cu sora lui mai mare, Pauline, actriță și balerină, în Manhattan Plaza din Hell's Kitchen, o clădire ce a găzduit mulți artiști celebri, de la dramaturgul Tennessee Williams la cântăreața Alicia Keys. Chalamet își petrecea de asemenea verile la casa bunicilor din Le Chambon-sur-Lignon, un sat aflat la sud-vestul orașului Lyon din Franța, unde a devenit fan al echipei AS Saint-Étienne, visând să devină jucător de fotbal.
 
Provenind ea însăși dintr-o familie de artiști, Nicole Flender a încurajat interesele creative ale copiilor săi încă de când aceștia erau mici. Dacă bunicul matern al lui Chalamet a fost scenarist, unchiul său, Rodman Flender este regizor.
Nicole povestește într-un interviu cum, deși și-a expus copiii mediului artistic ducându-i să vadă numeroase spectacole de teatru și de musical pe Broadway, aceasta nu i-a obligat să devină actori, ci doar a plantat semințe, decizia finală fiind exclusiv a copiilor săi.

Începuturile carierei

 
Încă din copilărie, părinții l-au încurajat pe Timothée să joace în reclame, iar la 13 ani, acesta apare pentru prima dată la TV într-un episod din serialul polițist Law & Order. Urmând (ca și mama și sora sa) cursurile liceului de muzică și arte Fiorello H. LaGuardia, Chalamet reușește încă din timpul studiilor să primească roluri minore în televiziune și să joace într-un spectacol Off-Broadway - The Talls - în 2011.
Un an mai târziu, Timothée ia o audiție în serialul thriller de spionaj Homeland și ajunge să interpreteze rolul de fiu al vicepreședintelui. Acesta mai primește o parte recurentă și în serialul Royal Pains. Citește mai departe...
25 Martie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod