Ce fac persoanele organizate înainte de culcare?

Te-ai întrebat adesea cum reușesc persoanele organizate să rezolve tot ce au de făcut înainte să meargă la culcare, fără să-și pericliteze somnul sau să se scoale din cauza grijilor? Ordinea și rezolvarea metodică a aspectelor importante pot părea plictisitoare, dar sunt foarte utile pentru a dormi mai bine.
Ți se pare că nu ai cum să te odihnești așa cum trebuie dacă îți impui să rezolvi foarte multe lucruri înainte de ora de culcare? Contează foarte mult cum procedezi și ritmul în care avansezi. Repausul forțat nu este neapărat o soluție utilă, ci poate agrava insomnia, mai ales dacă în jurul tău este dezordine sau știi că vei avea foarte multe activități de realizat de îndată ce te trezești a doua zi.

 
Iată cum procedează persoanele organizate înainte de culcare pentru a avea un somn profund până dimineața:

 
1. Își încarcă dispozitivele digitale

Este foarte bine să-ți încarci tableta, telefonul, laptopul și orice alte dispozitive folosești des înainte să te culci pentru a le putea folosi imediat a doua zi. „Îmi pun la încărcat toate dispozitivele de îndată ce mă întorc de la serviciu.
Mi-am fixat locul chiar în apropierea ușii de intrare ca să nu uit. În acest mod evit stresul când vreau să rezolv ceva la prima oră și telefonul sau laptopul sunt descărcate”
, spune dr. Heather Rogers, psiholog.

 
2. Pregătesc cafeaua

Dacă nu îți poți începe ziua fără o ceașcă de cafea aromată este foarte bine să te pregătești de seara. „Mă organizez înainte de culcare pentru a-mi putea prepara cafeaua în cel mult 2 minute de când mă trezesc. Astfel mă asigur că am imediat energie și nu devin irascibil doar pentru că durează prea mult”, spune dr. Avery Amante, psihoterapeut.

 
3. Fac ordine în jurul lor

Înainte să mergi la culcare este recomandat să petreci 15-20 de minute mergând prin toată casa și strângând hainele, rufele, jucăriile, ziarele sau orice alte obiecte care creează impresia de haos. 
„Adun cu grijă pantofii, pernele, jucăriile copiilor sau ale câinilor și spăl încă o dată chiuveta din bucătărie. Nu am nevoie decât de câteva minute pentru a ține dezordinea sub control și a avea o casă organizată, care îmi intensifică sentimentul de relaxare.
Numai așa pot stopa acumularea constantă de lucruri care pot ajunge să mă copleșească în timpul săptămânii, când am zile foarte aglomerate la serviciu”
, explică dr. Virginia Brown, psiholog.

 
4. Își pregătesc ținuta pentru ziua următoare

În fiecare seară, înainte să pui capul pe pernă, este indicat să te gândești cum vrei să te îmbraci a doua zi și să creezi ținuta care te mulțumește pentru a evita agitația de dimineață când ți se pare că nu găsești hainele pe care le preferi sau nu ai idei pentru a le combina din cauza timpului redus de care dispui. 
„Îmi aleg în tihnă hainele seara, iar dimineața nu trebuie să mă gândesc decât la machiaj pentru că știu deja ce culori voi purta. Dacă voi merge și la sală după orele de lucru îmi pregătesc inclusiv o geantă cu echipamentul necesar pentru a economisi timp dimineața”, spune.
Dr. Nancy Hamworth, psihoterapeut.

 
5. Folosesc jurnalul foto

„Îmi place foarte mult să fac un rezumat al zilei care a trecut prin intermediul fotografiilor. De-a lungul zilei fac mai multe fotografii cu lucrurile care m-au emoționat, persoanele care mi-au fost alături sau preparatele pe care le-am consumat. Includ și diferite peisaje sau flori și am grijă să nu depășesc 10 fotografii pe zi. Seara mă uit la ele și evaluez cât de bine mi-am utilizat timpul în ziua care s-a încheiat și ce ar trebui să îmbunătățesc de acum încolo”, spune dr. Deborah Kawashima, psiholog.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod