Mersul desculț. Beneficii asupra minții, corpului și sufletului

În zilele noastre, există multe modalități prin care te poți simți sau arăta tânăr, cum ar fi loțiuni, creme, proceduri estetice. Cu toate acestea, o metodă mult mai simplă, care consumă mai puțin timp și bani poate fi mersul desculț prin natură.
Câteva studii au descoperit că mersul desculț poate avea mai multe beneficii decât am crede. Cu toate acestea, este recomandat să se consulte mai întâi un specialist în domeniul sănătății, deoarece nu este un substitut pentru intervenții sau terapie medicală.

Mersul desculț. Beneficii asupra minții, corpului și sufletului:


Poate ajuta la prevenirea insomniei


Mersul desculț poate îmbunătăți somnul și crește nivelul de energie. Pământul are mulți electroni care reîncarcă solul și apa și, de asemenea, ne pot reîncărca în același mod. Dacă nu suntem conectați fizic la pământ, atunci funcțiile noastre importante devin dezechilibrate, ducând la inflamații și boli. Când suntem bolnavi, simțim durere și, de obicei, acest lucru perturbă somnul.

Poate ameliora crampele menstruale


Deoarece mersul desculț poate ajuta în toate tipurile de durere, nu este de mirare că poate ajuta și cu crampele menstruale. Mersul afară fără pantofi poate face minuni pentru mintea, corpul și sufletul tău.
Chiar dacă există multe medicamente pentru durerea provocată de crampele menstruale, mersul desculț nu are efecte secundare.

Poți tolera mai bine situațiile stresante


Așa cum vitamina D din corpul nostru este produsă de energia și frecvențele generate de soare, pământul pe care stăm trimite energie și frecvențe către corpurile noastre. Mersul desculț îți poate îmbunătăți starea de spirit, s-ar putea să te simți mai energic și s-ar putea să tolerezi mult mai bine situațiile stresante. Mersul desculț poate duce la mai puțină oboseală și epuizare și sunt șanse mai mari să rămâi calm în situații dificile.

Îți poate ajuta copiii să devină puternici mental


Lăsându-ți copiii să alerge desculți afară, îi poate ajuta să-și întărească sistemul imunitar, să scape de alergii și să le controleze nivelul de stres. Îți poate ajuta copiii să devină puternici mental.
Petrecerea timpului desculț în iarbă, sau chiar beton, timp de 10 minute până la o oră este ideal pentru a vedea aceste beneficii. De asemenea, așezarea picioarelor în nisipul umed și în apa de pe plajă poate fi cea mai bună modalitate de a primi energie.

Are efecte anti-îmbătrânire


Chiar și o oră de contact desculț cu pământul ar putea ajuta la repararea țesutului pielii și poate îmbunătăți aspectul feței.

Care sunt pericolele mersului desculț?


Mersul desculț în casa ta este relativ sigur, dar când vine vorba de afară, te expui la potențiale riscuri care ar putea fi periculoase.

Acest lucru este deosebit de important de luat în considerare atunci când începi să mergi desculț afară după ce ți-ai petrecut o mare parte din viață în încălțăminte.

Trebuie luată în considerare suprafața pe care se pășește, deoarece există risc de alunecare ori rănire.

De asemenea, riști să îți expui picioarele la bacterii sau infecții dăunătoare atunci când mergi desculț afară.

Cum să mergi corect desculț?


A ști să mergi desculț necesită timp, răbdare și informații potrivite.
Așadar, înainte de a renunța la pantofi în favoarea unei abordări mai naturale a mersului, există câteva lucruri de luat în considerare.

  • Începe încet. Trebuie să ai răbdare și să începi cu sesiuni scurte de mers desculț de 15 până la 20 de minute. Este vital să permiți picioarelor și gleznelor să se adapteze la noul mediu. Pe măsură ce picioarele tale se obișnuiesc să meargă fără pantofi, poți crește distanța și timpul.
  • Încearcă întâi în interior. Înainte de a merge desculț afară, ar putea fi o idee bună să-ți lași picioarele goale să se obișnuiască cu suprafețele sigure din casa ta.
  • Optează pentru suprafețe sigure. Încearcă să mergi pe suprafețe exterioare care sunt mai puțin periculoase, cum ar fi gazon, plajele cu nisip și iarba.
  • Ia în considerare utilizarea unui pantof minimalist. În timp ce picioarele tale se adaptează la mai puțină structură și căptușeală de la pantofii tăi, poate ar fi bine să iei în considerare utilizarea unui pantof minimalist înainte de a merge complet desculț.
  • Încearcă o activitate care presupune să fii desculț.
    Profită de activitățile care se efectuează deja desculț, cum ar fi yoga, Pilates sau artele marțiale.
  • Examinează-ți picioarele pentru răni. În fiecare zi, examinează-ți partea de jos a picioarelor pentru a verifica dacă ai răni, deoarece mulți au o senzație de durere redusă la picioare.



Sursă: healthline/ brightside/ adityabirlacapital
4 Aprilie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod